PFA Absalon Ejendomme P/S

13 EJENDOMME – 2 INVESTORER

I efteråret 2013 erhverves Absalon Porteføljen omfattende 13 ejendomme i alt 36.000 m² i Københavns indre by. Købet sker i partnerskab ned PFA Pension.

Ejendomsporteføljen er kendetegnet ved meget gode beliggenheder og en kombination af ejendomme af høj kvalitet samt ejendomme, som skal renoveres. For nogle ejendomme sker der ændring af anvendelsen fra kontor til bolig. Der etableres herved 55 nye lejligheder.

EKSEMPEL

Skindergade 29, København K

En traditionel byejendom med et areal på ca. 1.300 m² og omfatter 7 bolig- og 3 erhvervslejemål. De væsentlige erhvervslejere er Restaurant Samos og Faraos Cigarer. 6 af de 7 boliger var gennemgribende renoveret ved overtagelsen. Ejendommen er erhvervet for ca. DKK 28 mio.

Værdiskabelsen

I perioden efter erhvervelsen er ejendommen opdelt i ejerlejligheder. Der gennemføres aktuelt salg af enkeltstående ejerlejligheder. Det resulterer i en merværdi til fonden på ca. DKK 10 mio.
Mulighederne for værdiskabelse var identificeret i forbindelse med vores undersøgelser inden købet, og indgik i den forretningsplan for ejendommen, som lå til grund for endelig beslutning om investering.